Μυοκαρδίτιδα και Περικαρδίτιδα

Η μυοκαρδίτιδα είναι μια πάθηση που δημιουργείται από φλεγμονή του μυοκαρδίου η οποία μπορεί να οφείλεται σε  ιογενείς λοιμώξεις

(ιοί coxsackie, echovirus και adenovirus), βακτηριακές λοιμώξεις, παράσιτα, αυτοάνοσα νοσήματα, τοξίνες, ακτινοβολία και φάρμακα.

 

Η περικαρδίτιδα είναι μια πάθηση που μπορεί να συνυπάρχει με ή χωρίς την μυοκαρδίτιδα και  χαρακτακτηρίζεται από τη φλεγμονή του περικαρδίου, της μεμβράνης που περιβάλλει την καρδιά από αίτια κοινά με αυτά της μυοκαρδίτιδας.

 

Τα συμπώματα που έχει ο ασθενής όπως πυρετός, πόνος στο στήθος, μυϊκούς πόνους έαν υπάρχει ιογενής λοίμωξη, δύσπνοια, κόπωση, ταχυκαρδία και οίδημα στα πόδια, υποψιάζουν τον καρδιολόγο για την πιθανή διάγνωση μυοκαρδίτιδας ή και περικαρδίτιδας.

 

Εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις όπως ηλεκτοκαρδιογράφημα, υπερηχογράφημα καρδιάς, ακτινογραφία θώρακος και σε επιλεγμένες περιπτώσεις αξονική ή μαγνητική καρδιάς οδηγούν στη διάγνωση και ακολουθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή η οποία αλλάζει αναλόγως με την ανταπόκριση του κάθε ασθενούς.

© 2018 by Paraskevi Koutrolou. Proudly created with Fashion Marketers.Gree

  • Facebook - White Circle

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 121 Τ.Κ 11521

Τηλ. 210 6432208
Κιν. 6946707106

viviankoutrolou@hotmail.com​

Ειδική Καρδιολόγος

Greece